Nieuws

********************************************************************************************

Minibiebs officieel geopend!

Gelukkig was het droog bij de feestelijke opening van onze nieuwe minibiebs in Noordwest. Wethouder Anne Janssen onthulde de minibieb bij de Spar, vertelde over haar favoriete boek én doneerde een boek.

Met een heerlijk kopje koffie en wat lekkers van de Spar, en daarna een feestelijke fietstocht langs de drie minibiebs van de Bewonersvereniging én de 'privé'-bieb van familie Jongman, zijn alle biebs nu officieel geopend.

Ze worden al volop gebruikt, dus loop regelmatig even langs om de nieuwe opbrengst te bemachtigen of je eigen bijdrage te leveren. Met speciale dank aan de wethouder, en aan de bouwer van onze minibiebs, Eric van Astenrode!


Hier nog een leuke samenvatting van RTVRijnstreek

Stoer op Koningsdag

Warm was het niet te noemen. En droog werd het pas op het allerlaatste moment.

Maar de opkomst was er niet minder om: in grote getale kwamen onze jongste buurtbewoners weer spelletjes spelen op het schoolplein voor de traditionele Koningsdagspelen. Als vanouds was het erg gezellig en ondanks het weer zijn weer veel mooie spullen van eigenaar gewisseld op onze kindervrijmarkt.

Ook dit jaar waren er weer mooie prijzen te verdelen in de drie leeftijdscategorieën. Onze prijswinnaars konden met de hele familie genieten van een lekker ijsje bij Cicuto. Maar dat moet misschien even wachten tot het wel wat wamer is..

Noordwest schoont op!

Op 23 maart jl.was er weer een landelijke opschoondag en zoals elk jaar deed Noordwest ook mee. Twintig vrijwilligers melden zich bij de SPAR om zwerfafval te verzamelen in onze wijk en de opbrengst was niet gering!

Na hard werken is het goed rusten: er was koffie, thee en fris met heerlijke vers gebakken gevulde koeken van André Mos, de nieuwe eigenaar van de SPAR, die onze opschoners eens goed wilde verwennen. Hartelijk dank allemaal en graag tot de volgende keer!

Eerste Repair Café Noordwest gezellige boel

Op donderdag 28 maart is het Repair Café Noordwest daverend van start gegaan.

In grote getale heeft men zijn kapotte spullen verzameld om samen met een knappe buurtgenoot te kijken wat er te redden viel. En dat bleek niet tegen te vallen: van naaimachines en ventilatoren tot fruitbakjes, rokken en truien, vanalles kwam er langs.

Er waren meerdere opties: soms lever je je spullen in bij de betreffende expert en klets je bij een bakje koffie met een gezellige buur totdat het klaar is, maar even vaak krijg je een goed advies over hoe iets aan te pakken en klus je zelf ter plekke je spulletjes weer in orde. Weer wat geleerd, goed voor elkaar en ook nog gezellig. Wat wil onze buurt nog meer?

Vanaf nu is Repair Café Wageningen er iedere laatste donderdag van de maand, in het schoolgebouw van Noordwest, van 19-21.30u. Kom gewoon gezellig langs.

Stratenvolleybaltoernooi

Beste Volleyballiefhebbers,

Op dinsdagavond 14 mei organiseert de Bewonersvereniging Noordwest het jaarlijkse Stratenvolleybaltoernooi. Dit jaar is het alweer de 25ste editie!

Het toernooi is in Sporthal De Aanloop in Noordwest van 19:00 tot 22.30 uur. Tijdens het toernooi strijden straten uit Noordwest en andere delen van Wageningen om de felbegeerde wisselbeker. Daarbij staat gezelligheid voorop. De regels dat er niet bovenhands geserveerd en niet gesmasht mag worden, zorgen voor een gevarieerd spel bij de wedstrijden.

Hierbij vragen we jullie om je een team aan te melden voor het toernooi. We zoeken in totaal 16 teams van minimaal 6 personen vanaf ca. 16 jaar, die elk een (deel van een) straat vertegenwoordigen. Een creatieve invulling van het begrip “straat” is zeker mogelijk.


Wil je een team inschrijven, meld je dan zo snel mogelijk aan. Deelname gaat op volgorde van aanmelding, en..... Vol=Vol !

Geef bij de aanmelding de volgende gegevens door:

- naam van het team
- naam van de contactpersoon
- emailadres en telefoonnummer waaronder de contactpersoon bereikbaar is.

Wil je graag meespelen, maar geen contactpersoon zijn van een team, dan kun je dat ook aangeven. Als je eerder in een stratenteam hebt gezeten, geef dan svp aan voor welke straat dat was en wie de contactpersoon was.

Mail je aanmelding uiterlijk zondag 24 maart aan Robbert

We kijken uit naar een prachtig toernooi, en rekenen op jullie enthousiaste deelname!


Het organisatiecomité,


Roel Hoekstra

Onno Knol

Henk Rutten

Robbert Wolf

Feestelijke Opening Repair Café Noordwest

Op donderdag 28 maart is de feestelijke opening van ons eigen Repair Café in Noordwest. Wees welkom vanaf 19.30u in de scholen van Noordwest.

Vanaf april vindt Repair Café Noordwest plaats op iedere laatste donderdag van de maand van 19.00 tot 21.30. Is er iets kapot? Kom gezellig langs!


www.repaircafewageningen.nl